Välj en sida

Kulturmålarna fortsätter färgsätta Östergötlands nya bostäder. På uppdrag av NCC har Kulturmålarna nu i december påbörjat uppdraget att iordningsställa 374 lägenheter som byggs i Lundbergs nya kvarter Elitseglaren i Linköping.
Under året har också inflyttningen börjat i Lundbergs kvarter Kvarnbacken i Norrköping, där Kulturmålarna har fått bidra med ansvar för ytskikten i de nya lägenheterna.

Modernt hållbart boende
Kvarteret Elitseglaren blir ett modernt boende för dig som lever ett aktivt liv. Bostäderna kommer att vara från ett till fem rum och kök på mellan 35 och 115 kvadratmeter. Bostäderna är hållbart planerade och byggs enligt standarden Miljöbyggnad Silver, miljövänliga material och kemikalier samt el från vind och egna solceller.

Glada för goda samarbeten med byggbolagen
Lundbergs kommer förvalta både Kvarnbacken och Elitseglaren, men byggandet och uppdragen ligger på olika entreprenader. Kulturmålarna har haft ett gott samarbete med Skanska i Norrköping och är peppade på att få jobba även med NCC, när de nu får ansvar för målningsarbetena på kvarteret Elitseglaren. Kulturmålarna är vana vid att jobba med stora byggföretag, trots sin bakgrund som familjeägd lokalt måleri.
– Jag och mina kollegor är väldigt glada att få det här förtroendet från NCC.  Det behövs fler bostäder i regionen. Både Skanska och Lundbergs blev nöjda med vårt arbete på Kvarnbacken och nu har vi fått uppdrag av NCC att jobba med Elitseglaren, säger Henrik Nordgren, vd på Kulturmålarna. Tryggheten för våra kunder ligger i leveransen, vi vill se våra kunder och göra ett riktigt bra jobb för dem. Oavsett om det är en hall hos en privatperson eller ett kvarter med flera hundra lägenheter, kunden ska känna sig trygg med oss.

Arbetet för Kulturmålarnas del påbörjas nu i december 2018. Första etappen för inflyttning beräknas ske i slutet av 2019. Du kan läsa mer om Elitseglaren på deras projekthemsida

 

Foto: Lundbergs/elitseglaren.se